Sladkorček z googlovega brskalnika

 
Foto: Jeff Kepler/Unsplash

Foto: Jeff Kepler/Unsplash

 

Drobna radost za poslušalce in ustvarjalce podkastov: googlov brskalnik po novem v seznamu zadetkov ponuja tudi neposreden dostop do podkastov. Seveda samo, če ste se ga sami namenili poiskati in če jih tudi raje poslušate na spletni strani kot v kateri od aplikacij.

Dovolj pove že spodnji prikaz, si pa pred tem za vsak primer vzameva še slabe tri vrstice prostora za krajše pojasnilo:

recimo, da iščete, khm, The Daily, paradno oddajo časnika The New York Times. Ko ga boste iskali v iskalniku, vam google ne ponudil samo povezave na spletno stran, temveč bo zlistal nekaj zadnjih delov, ki jim lahko prisluhnete kar takoj.

 
Screenshot 2019-05-24 at 18.39.49.png
 

Saj ni tako dolgo nazaj, ko so se med iskalnimi zadetki na eminentni prvi strani prikazovale samo povezave do spletnih strani, nato so posebno težo začele pridobivati sponzorirane vsebine, potem so bolj dostopni postali videoposnetki, google pa je poseben prostor na strani odmeril še wiki izkaznicam in kratkim pojasnjevalnim vsebinam iz rubrike »Ljudje sprašujejo tudi«. Med te prvorazredne državljane njihovega vesoljnega iskalnika so zdaj sprejeti še podkasti.

Drobna zadrega je le ta: znameniti googlovi pajkci, ki se sprehajajo po spletu in namensko iščejo vsebine, v teh prvih dneh podkastov še ne znajo dobro poslušati in nekaterih ne potegnejo na površje.