O Strašno hudih

 
 

Strašno vztrajni, strašno brihtni, strašno ustvarjalni, strašno iznajdljivi, strašno gibčni, strašno neuklonljivi, strašno skrbni ... v strašno hudih avdio portretih.

So skromni, a segajo po skorajda nedosegljivem in dosegajo nepredstavljivo. Delajo, kar imajo radi, in nas opogumljajo, da tudi sami stopimo na svojo strašno hudo pot. 

 
Strasnohudi_background2.png

o nama

 
 
SH_Klara.png

Klara
Škrinjar

Rojena in še vedno navezana na Postojno ter njeno kraško burjo. To je tudi kraj mojih novinarskih začetkov. Ampak, res, začetkov. Ti so bili, hja, prav radijski. Kasneje sem sicer na avdicijah dobila diagnozo »kovinskega glasu«, se uklonila svoji z geografskim in zvezdnim poreklom pogojeni trmi in se odločila za drugo obliko izražanja – pisanje. Največ na Delu. Po dolgih letih sem mu pomahala v slovo in se odločila za nov izziv – samostojno novinarstvo. Trma, ja, pa radovednost, ki me je spoznala s podkasti, mi pa nikakor nista dali miru. Vse dokler nisem »kovinskosti« navkljub z Majo začela snemati podkastov.

 
SH_Maja.png

Maja
Čakarić

V 2. razredu sem pred razredom izstrelila, da bom novinarka, ne da bi vedela, kaj to pomeni, se mi je pa zdelo imenitno prababici obračati časopisne strani, čeprav sem jih sočasno vedno več tudi prebrala. Branje in listanje sem združila v študiju primerjalne književnosti in pozneje v delu na Delu. V tem času sem objavila zbirko intervjujev, urejala Delovo spletno stran, medtem snemala še video prispevke na portalu Vest, pisala recenzije za LUD Literaturo, s KUD Ljud med pripravami za film nekoč po vsem otoku Mljet iskala fen in reševalni obroč … in veliko, ampak res veliko, poslušala podkaste, potem pa enega s Klaro tudi ustvarila.