Podkasti za ljubitelje astronomije

 
 

Ni nujno, da načrtujete vozilo, ki bi lahko že v kratkem odpeljalo do velikega poka, po horizontu črne luknje skačete kot na trampolinu, ali pa se redno slišite z Nezemljani, da bi pokramljali o tem in onem, dovolj je, da zgolj radi prisluhnete zanimivim zgodbem o globinah nam znanega in neznanega vesolja.

Videti je, da je podkasto o vesolju skoraj toliko, kot je zvezd v njem, zato sva izbrali le nama najbližje.


The Infinite Monkey Cage - voditelja Brian Cox in Robin Ince povezujeta svet znanosti in komedije. V podkastu predstavljata raznolike teme predvsem s področja astronomije.

 

StarTalk Radio - priznani astrofizik Neil deGrasse Tyson gosti sogovornike, s katerimi se pogovarja o znanstvenih dosežkih na področju astronomije.

 

Pale Blue Pod - podkast za tiste, ki jih vesolje tudi malo plaši, a bi se mu radi približali. Vodita ga astrofizičarka Moiya McTier in komičarka Corinne Caputo.

 

Apololajka - voditelja podkasta, Nina Slaček in Aljoša Masten, v podkastu predstavljata najrazličnejše tematike povezane z vesoljem, vesoljskimi tehnologijami, vesoljsko tekmo, dogajanjem v orbiti in tudi dlje.

 

Temna stran Lune - podkast o zanimivostih vesolja in astronomije. Enkrat na mesec ga pripravljata Maruša Žerjal in Dunja Fabjan.