Blaž Zupan priporoča

 
 

Blaž Zupan je predavatelj, raziskovalec podatkov, strojnega učenja in umetne inteligence.

⚡️Podkast z njim lahko poslušate na tej povezavi⚡️

Sva pa pri njem preverili tudi, kateri podkasti se v zadnjem času najpogosteje znajdejo v njegovih ušesih.

 

Takole je navedel:


Freakonomics radio je oddaja, ki razkriva skrivne plati prav vsega. Zakaj je varneje leteti z letalom kot voziti avto? Kako sprejmemo odločitev o tem, s kom se bomo poročili? Zakaj so mediji polni slabih novic? V podkastu izveste tudi marsikaj, za kar morda niti niste vedeli, da si sploh želite vedeti: o volkovih, bananah, onesnaževanju, iskalnikih in nanavadnih posebnosti človeškega vedenja.

 

How I built this - Guy Raz intervjuva podjetnike z vsega sveta, da bi izvedel, kako so jim je uspelo doseči prepoznavnost svoje blagovne znamke. V vsaki epizodi sogovorniki pripovedujejo o dvomih, soočanju z izzivi, vodenju, ustvarjanju in doseganju uspehov.

 

Planet Money - Ni teme, ki je avtorji ne bi povezali z ekonomijo. V podkastu raziskujejo sile, ki oblikujejo naša življenja in vas popeljejo na vožnjo, po kateri ne boste razumeli le gospodarskih silnic, ampak ves svet.

 

P. S. Za dobro mero pa prisluhnite še trem slovenskim podkastom, ki jih Blaž spremlja: Od srede do srede, Umetnost možnega in Intelekta.