Saša Novak priporoča

 
 

Saša Novak je doktorica kemije in komunikatorica znanosti.

⚡️Podkast z njo lahko poslušate na tej povezavi⚡️

Sva pa pri njej preverili tudi, kateri podkasti se v zadnjem času najpogosteje znajdejo v njenih ušesih.

 

Takole je navedla:


Frekvenca X je poljudna oddaja na Valu 202 nacionalnega radia, v kateri vas popeljejo med vznemirljiva vprašanja in odkritja moderne znanosti, s katerimi se raziskovalci v tem trenutku spopadajo v svojih glavah in laboratorijih.

 

Možgani na dlani so oddaja programa Prvi na nacionalnem radiu, kjer na poljuden način brskajo po svetu nevroznanosti s pomočjo domačih in tujih strokovnjakov, pojasnjujejo fenomene, s katerimi se srečujemo vsak dan, sledijo novostim v raziskovanju možganov, pojasnjujejo delovanje in funkcije tega neverjetnega organa in skrbijo tudi za možgansko jutranjo rekreacijo.

 

Podobe znanja so oddaja Programa ARS nacionalnega Radia. V formi polurnega portretnega intervjuja predstavljamo ugledne slovenske intelektualce in znanstvenike vseh generacij in z vseh področij humanistike, družboslovja in eksaktnih ved – od čiste filozofije pa tja do fizike osnovnih delcev, vključujemo pa občasno tudi goste z »mejnih« področij z umetnostjo, kot je recimo arhitektura, upodabljajoče umetnosti ipd.