Pogovor z Meto Krese v Slovanski knjižnici

 

Meta Krese, Maja Čakarić in Klara Škrinjar v Slovanski knjižnici.

 
 

Meta Krese je v malho svojega znanja in veščin pospravila diplomo iz agronomije in magisterij iz kulturne antropologije, jo okrepila z delom novinarke, predavateljice in urednice, vanjo pa zlila predvsem ogromno ljubezni do fotografije.

Fotoaparat je bil njen vodič in družabnik na številnih poteh po svetu. A z njim se je vedno tudi vrnila v Ljubljano, domov.

Meta je bila 12. decembra tretja sogovornica pogovornega cikla Ljubljana moje mladosti.

Kot profesionalna opazovalka nas je skozi pripoved in izbor fotografij, ki jih je pripravila posebej za to priložnost, prizor za prizorom popeljala po mestu in nam razkrivala svoje spomine nanj.

Kako ga je doživljala kot mladenka, je nanj kako drugače zrla kot fotografinja in kako se je pred njenim očmi spreminjalo? Kaj ji je mesto dalo in kaj jo je v njem zadržalo? Prisluhnite v podkastu.

 
 
 
 

V drugem ciklu Ljubljana moje mladosti Maja in Klara gostiva alpinista in pedagoga Vikija Grošlja (20. februar), publicistko in novinarko Darinko Kladink (5. marec), umetnostnega zgodovinarja Petra Krečiča (16. april) in igralko Silvo Čušin (14. maj).


Prisluhnete pa lahko tudi minulim epizodam: