Jean Nikolič

 

#035

Urednik kraljem in Kraljev ulice


 
Jean Nikolič. Foto: Matej Povše

Jean Nikolič. Foto: Matej Povše

 

Ker že lep čas tudi sami prste in glavo namakave v medijske vode, sva se tokrat ustavili v rajonu, ki nama je kar dobro znan, v uredništvu časopisa.

Pridružili sva se strašno hudemu Jeanu Nikoliču in njegovim kolegom, ki sicer niso čisto pravi novinarji, so pa čisto pravi kralji. Skupaj urejajo mesečnik Kralji ulice.

Jean se je časopisu, ki brez prestanka izhaja od leta 2005 in v 20.000 izvodih, kot izvršni in odgovorni urednik pridružil pred dobrim letom in pol. Ob njem prebije petke in svetke in verjetno se od dela niti ne bi ločil, če ga ne bi, kot pravi njegova sodelavka Ines Jauševec, kdaj tudi pocukali za rokav in mu dali občasno vedeti, da je čas za odhod.

Takšno vztrajnost in predanost se nedvomno čuti, nenazadnje je prav letos poleti na konferenci mednarodne mreže cestnih časopisov Jean v imenu uredništva prevzel dve nagradi – nagrado občinstva za najboljšo naslovnico in nagrado strokovne žirije za najboljšo fotografijo.

Nagrada jim pomeni veliko, še več pa to, da vsak mesec med bralce pošljejo časopis, ki izžareva iskrenost, ne brani pa se niti resnih in perečih tem.

Jean je vpet tudi v druge dejavnosti društva Kraljev ulice, obenem sodeluje tudi z Radiem Študent, snema dokumentarne filme in vodi gledališke delavnice.

Kako Kralji ulice nastajajo in kako sodeluje z ostalimi člani svojega uredništva, pa preverite v podkastu.  V njem pa Ines podrobneje pojasni tudi, zakaj je Jean eden od redkih, ki nima ključev od skupnih prostorov.

Pa še to, vsak, ki bi rad soustvarjal Kralje ulice, se lahko oglasi na urednistvo@kraljiulice.org.


 

Vsebina je nastala v okviru projekta, ki ga vodi Oštro in podpira Ministrstvo za kulturo.